Grijanje i hlađenje

DIZALICA TOPLINE

DAIKIN DIZALICE TOPLINE: KOMBINACIJA UČINKOVITOSTI I POTPUNE UDOBNOSTI

Dizalice toplineU naprednu tehnologiju dizalica topline uložili smo više od 50 godina iskustva. Naša nova generacija dizalica topline predstavlja jedinstveno rješenje grijanja i hlađenja u stambenim i komercijalnim primjenama. One osiguravaju ugodnu toplinu zimi, a ljeti hlađenje. Budućo da naši sustavi izdvajaju toplinsku energiju iz okolišnog zraka (tzv, dizalice topline zrak-zrak ili zrak-voda), oni su daleko energetski učinkovitiji i emitiraju daleko manje CO2 u odnosu na sustave s kotlom koji se temelje na fosilnom gorivu.

KOLIKO SU ENERGETSKI UČINKOVITE NAŠE DIZALICE TOPLINE?

Učinkovitost neke dizalice topline mjeri se COP-om (koeficijent učinkovitosti u grijanju; eng. - coefficient of performance) za grijanje i EER-om (koeficijent učinkovitosti u hlađenju; eng. - energy efficiency ratio) za hlađenje. DAIKIN dizalice topline postižu COP-ove i EER-ove do 4, što znači da jedna jedinica utrošene energije proizvodi 4 jedinice energije grijanja i hlađenja.

kw

 

POVRAT TOPLINE

DIZALICA TOPLINE ILI SUSTAV POVRATA TOPLINE?

Povrat toplineAko tražite udobna rješenja za grijanje i/ili hlađenje svoje prodavaonice, ureda ili industrijske zgrade, možemo vam puno toga ponuditi. Naše visokoučinkovite dizalice topline mogu grijati ili hladiti, dok naši sustavi opremljeni povratom topline istovremeno pružaju i grijanje i hlađenje, sve u jednom sustavu. Nudimo dizalice topline i sustave s povratom topline koji odgovaraju vašim potrebama. One dolaze u konfiguracijama od malih sustava od 2kW kao rješenje za pojedinačne prostorije pa sve do velikih industrijskih sustava od nekoliko megavata (MW).

 

SAMO HLAĐENJE

RJEŠENJA ZA HLAĐENJE ZA VAŠ DOM ILI INDUSTRIJU

HlađenjePostavljete visoke zahtjeve u pogledu onog što je najbolje za vaše poslovanje. Deseljećima osiguravamo najmodernije sustave hlađenja. Bilo da za svoje industrijsko ili procesno hlađenje tražite optimalnu energetsku učinkovitost ili krajnju preciznost, ispunit ćemo svaku vašu potrebu za hlađenjem. Svojom jedinstvenom tehnologojom i pouzdanošću Daikin je vaš logičan izbor.

 

SAMO GRIJANJE

RJEŠENJA ZA ENERGETSKI VISOKOUČINKOVITO GRIJANJE

GrijanjeZahvaljujući svojoj vodećoj ulozi u tehnologiji dizalica topline, tvrtka Daikin značajne je doprinijela tržištu za grijanje stambenih prostora: sustavi grijanja koji se zasnivaju na dizalici topline zadovoljavaju zahtjeve klijenata za sustavima s manjim utroškom energije kao i zahtjeve zakonodavaca za većom učinkovitosti.
Rezultat: sustavi grijanja koji su daleko energetski učinkovitiji nego konvencionalna rješenja koja koriste fosilna goriva. Ova kombinacija napredne tehnologije i obnovljive energije - zraka - kao goriva ulogu tvrtke Daikin kao tehnološkog lidera stavlja u službu očuvanja našeg okoliša. Uz pouzdanost, fleksibilnost, sigurnost, niske troškove ugradnje i potpuni komfor sustav grijanja znate i zašto Daikin postaje iznimno traženi brand u tehnologiji grijanja.

Grijanje